20:59
А пам'ять серце береже
Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день приурочений до річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Радянське вторгнення було проведено за зразком вторгнення в Чехословаччину в 1968 році. Першими висадилися 24 грудня 1979 року на аеродромі Баграм, поблизу Кабула, частини 105-ої гвардійської повітряно-десантної дивізії. Одночасно до Афганістану увійшли через Кушку і через інші прикордонні пункти 357-а і 66-а моторизовані стрілецькі дивізії. У лютому 1980 року контингент радянських військ в Афганістані досяг 58.000 чоловік, а в середині 1980 року в Афганістан були введені додатково 16-а і 54-а мотострілецькі дивізії. Афганська армія чинила інтервентам завзятий опір. Їм допомагали гори, складний рельєф місцевості, які займають велику частину Афганістану. Отже, будь-яка наземна операція проходила з неймовірними труднощами.
З 1979 до 1989 року близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». Тисячі українців не повернулися з Афганістану: загинули у бою, вважаються зниклими безвісті або потрапили в полон. Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах: Чілі, Іспанії, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих точках» світу . У Лошкарівській школі організовано й проведено відповідні заходи:

1. Викладка матеріалів «Стоїть обеліск і на нім імена, які вкарбувала навіки війна», присвячена вшануванню
учасників бойових дій на території інших держав.

2. Проведено виховну годину, присвячену вшануванню
учасників бойових дій на території інших держав:
«Воїни – інтернаціоналісти»
3.Уроки мужності, присвячені вшануванню учасників бойових дій на території інших держав « А пам'ять серце береже»

Заступник директора з ВР Ю.В.Сацик
Переглядів: 453 | Додав: Юлія_С | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]