19:48
Бібліотека - скарбниця знань
30 вересня, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Це свято вияв глибокої поваги до праці бібліотечних працівників. Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя.
Історія бібліотек невіддільна від історії України. Бібліотеки Ярослава Мудрого і Острозької колегії, Києво-Могилянської академії і Києво-Печерської Лаври, церковні та світські, приватні та публічні, університетські та земські, – сотні книгозбірень завжди були підмурками нашої національної духовності.
Бібліотеки як скарбниці знань та інформації активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти, культури.
У нашій школі проведені заходи, присвячені цьому дню. Бібліотечні уроки: «Книжкові таємниці», «Правила читання. Гігієна читання» , випуск стіннівки «30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек», проведено бесіду з учнями першого класу «Що таке бібліотека».
Бібліотекар Ю.В.Сацик
Переглядів: 560 | Додав: Юлія_С | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]