22:32
День Соборності та Свободи України
День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
Акт злуки тоді так і залишився лише декларацією, але народ ніколи не втрачав надію, адже народ, який втратив надію просто зникає.
22-е січня 1990-го року. Мільйони українців вишикувалися в справжній живий ланцюг, що розтягся від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День своєї української єдності та свободи.
21-го січня 1999-го року відповідно до Указу Президента України № 42/99 День Соборності був закріплений на законодавчому рівні суверенної держави. Потім, 30-го грудня 2011-го року, відповідно до Указу Президента України № 1209/2011 під назвою «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят», День Свободи, який раніше відзначався 22-го листопада був об’єднаний з Днем Соборності і свято набуло свою нову назву - «День Соборності та Свободи України».
У рамках відзначення цього свята у Лошкарівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проводилися різноманітні заходи: вчителем історії на уроках проведено тематичні п’ятихвилинки до Дня Соборності та Свободи України "Українці в боротьбі за створення власної держави” (5-11 кл.); засідання "круглого столу” за темою: "Моя Україна, демократична і вільна, я з нею пов’язую долю свою” (10-11кл. ЗДВР, класні керівники); бібліотекарем оформлено тематичну поличку «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене»; виховна година «Соборність України – соборність нашої свідомості» (1-11кл. ЗДВР, класні керівники);
Гідне відзначення державного свята – Дня Соборності та Свободи України – сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави.

Заступник директора з ВР Ю.В.Сацик
Переглядів: 499 | Додав: Юлія_С | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]