22:02
Готуємося до атестації - 2013
Готуємося до атестації – 2013.
Загальна середня освіта є основним пріоритетним направленням в освітній політиці країни, а педагог — один з тих, хто втілює її в життя.
Сучасна школа в умовах переходу на національну модель освіти потребує «нового» типу вчителя — такого, що творчо думає, володіє сучасними методами і технологіями освіти, прийомами психолого-педагогічної діагностики способами самостійного конструювання педагогічного процесу в умовах конкретної практичної діяльності, умінням прогнозувати свій кінцевий результат.
Вчитель є головною дійовою особою будь-яких шкільних перетворень, які вимагають від нього переорієнтації його діяльності на нові педагогічні цінності, що, у свою чергу висвічує одну з основних проблем в роботі по підвищенню профмайстерності педагогів — формування дослідницької культури.
Сьогодні вчитель поставлений в такі умови, коли опанування дослідницьких навиків виступає обов'язковою умовою його формування як педагогічного суб'єкта згідно новій парадигмі і методології освіти. Лише з таким педагогом можна говорити про якісну освіту, оскільки якість освіти— це показник розвитку суспільства, національної культури, національної самосвідомості.
Сьогодні існує багато підходів до формування навиків рефлексії (самооцінки) вчителя. Вчителя не заженеш у формулу «знання — уміння — навики», і немає інструменту, яким можна виміряти все благородство душі вчителя, неповторні моменти його творчості в навчальному процесі, що повторюється. Нічим не вимірюються в праці вчителя і осяяння, які не виникають ні з чого і нізвідки, а готуються всім попереднім досвідом вчителя, його безконечними діалогами з самим собою.
Готуючись до атестації – 2013, всі вчителі нашої школи, які атестується у цьому році, підготував презентацію своєї роботи, яку кожен презентував на районному методичному об’єднанні. Заступник директора з НР підготувала портфоліо на кожного педагога, яке можна назвати «досьє успіхів».
На Масляницю бажаємо всім вчителям рідної школи і району, які атестуються, щоб атестація пройшла як по маслу!

Заступник директора з НВР Т.О. Ананова
Переглядів: 601 | Додав: ато | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Валентина Іванівна  
0
Дякую від усіх вчителів які атестуються, а від себе особисто. Приємно Лошкарівка прийняти від вас побажання.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]