22:46
Шановні вчителі, батьки, учні!
Шановні вчителі, батьки, учні!
Все менше часу залишається до закінчення 2011-12 навчального року. Учнів 4-х, 9-х та 11-х класів попереду чекають державні підсумкові атестації. Звертаємо Вашу увагу на те, що на веб-сайті МОНмолодьспорту у рубриці «Діяльність. Освіта. Дошкільна та загальна середня. Державна підсумкова атестація» та веб-сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти www.iitzo.gov.ua розміщено збірники завдань для державної підсумкової атестації для 4, 9 та 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової Типових навчальних планів.
Водночас Міністерство освіти і науки, молоді та спорту застерігає учнів, які в травні здаватимуть ДПА, їхніх батьків та вчителів від користування під час підготовки до екзаменів неякісними, а іноді відверто шкідливими джерелами.
Саме до таких джерел належить продукція ТОВ «Нова тема» м. Харків, що з посиланням на рекомендацію МОНмолодьспорту позиціонується як «навчальні посібники» для підготовки до державної підсумкової атестації -2012.
За висновками фахівців Науково-методичної комісії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, зазначені «посібники» не тільки не сприятимуть підготовці до державної підсумкової атестації -2012, але й прямо зашкодять учням, дезорієнтують їх щодо виконання завдань до ДПА 2012 року.
Не принесуть користі і посібники, які містять відповіді на завдання з державної підсумкової атестації, що користуються серед школярів неабияким попитом ( особливо у міні-форматах ). Така «продукція», як правило, дуже низької якості і містить багато помилок.
Принагідно повідомляємо, що для підготовки до державної підсумкової атестації слід використовувати лише ті збірники та посібники, які отримали гриф Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та розміщені на сайті Міністерства.
Маємо сподівання, що наша інформація стане Вам у нагоді.
Матеріал з сайту Нікопольського відділу освіти
Переглядів: 620 | Додав: Тетяна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Тетяна  
0
Інформація корисна і своечасна. Необхідно більше такої інформації на сайті відділу освіти.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]