16:47
Вибір майбутньої професії – крок у доросле життя

     Одне з найважливіших рішень, які приймаються людиною в житті – це вибір майбутньої професії.

      Час не стоїть на місці… Ось школа гостинно відчинила двері для першокласників… А ось уже на її порозі красуні – випускниці та мужні юнаки, які мають задуматися про своє майбутнє.

       Ким бути? Це питання стоїть перед кожним випускником.

      Після закінчення школи перед молодими людьми відкривається безліч доріг. А як же вибрати ту правильну, що буде до душі. І розуміють, що мрії про космос, кіно, естраду залишились у дитинстві. Перед ними непростий життєвий вибір. І щоб не було так складно зробити правильний вибір, школярі повинні задумуватися над тим, чим вони хочуть займатися в майбутньому, ще у 8-10 класах.

      Учні 10 класу Лошкарівської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у конкурсі есе «Моя майбутня професія: планування і розвиток». Десятикласники поділилися своїми планами на майбутнє. Кожен із них мріє про улюблену професію, але вважають, що найголовніше – бути корисними для людей.

    Наші майбутні випускники хочуть бути лікарями, економістами, вчителями.

  «Посада економіста вимагає чіткості та ґрунтовних знань. Ця професія нової епохи. Вона надихає мене на кроки вперед у невідоме, але таке довгоочікуване майбутнє. Тому я обираю саме цю професію» (С.Філюк).

  «Учитель – це найгуманніша в світі професія. Учитель несе людям не тільки знання, а й розкриває здібності кожного учня. Тому у майбутньому я бачу себе лише вчителем» (Д.Тишковець).

 «Лікар – одна з найблагородніших професій на землі. Головна мета лікаря – допомагати іншим, саме тому я вирішила, що в майбутньому я буду лікарем»

(Л.Приймачук).

«Лікар повинен бути готовий до самопожертви. Ця професія вимагає мужності, необхідність прийняття єдиного правильного рішення, від якого залежить людське життя» (А.Савушкін).

  «Лікар – це дуже важлива професія. Вони сміливі, розумні, несуть відповідальність за життя пацієнта, швидко вирішують проблеми в складних ситуаціях» (Л.Чечельник).

  «Адміністратор – це людина, що не боїться взяти на себе відповідальність за управління персоналом. Готова робити все ефективно й своєчасно. Моя майбутня професія – адміністратор» (О.Біланів)

Бажаємо успіхів у здійсненні мрій нашим учням. Нехай їхні бажання здійсняться. А ми будемо чекати на молодих, освічених спеціалістів, які повернуться працювати до рідного села.

Вчитель української мови та літератури Сацик Ю. В.

Переглядів: 421 | Додав: Директор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]