09:39
«Співати і пам’ятати!»
Війна — це частина історії нашої Батьківщини, пам’ять — частина духовності народу, а пам’ять про війну — це шана минулому і прояв людяності нації. Пам’ять про тяжкі втрати, які зазнав український народ у страшній воєнній круговерті, зобов’язує всіх нас усвідомити, що ми повинні стократ цінувати звичайні земні радощі, все те, що має кожен із нас зараз, аби ніколи більше пил і порох від вибухів не закрив нам яскраве сонце і чисте блакитне небо, щоб жоден нападник не відібрав у нас любові до життя, прагнення досягти своєї мрії, можливості радіти чистим літнім ранкам і квітучим, запашним веснам і щоб ніякі новомодні віяння не витіснили із свідомості повагу до старшого покоління.
Саме на це скеровані навчально-виховні заходи, що проводяться в Лошкарівській загальноосвітній школі протягом навчального року, а впродовж квітня-червня набувають більш цілеспрямованого, активного характеру. Однією з традиційних форм роботи у цей період стало проведення конкурсу воєнно-патріотичної пісні «Співати і пам’ятати!» (куратор Мудренко І.Ф., вчитель музичного мистецтва). Під час організації конкурсу – за словами ведучих свята: заступника директора з ВР Сацик Ю.В. і педагога-організатора Сологуб В.В. – кожного разу вражає «народження» надзвичайно міцного емоційного зв'язку між сучасністю і минулим, своєрідного місточка, що єднає батьків з дітьми, дідусів з онуками.
Не порушувала такої традиції шкільна громада і цього року. 30 квітня знову на повний голос залунали знайомі всім пісні, народженні у вогненні роки Великої Вітчизняної війни, та сучасні композиції, присвячені тим героїчним і трагічним подіям. Переможцями цьогорічного конкурсу в номінації «Колективне виконання» стали учні 8 класу, що своїм емоційно схвильованим виконанням пісні Ніколо «Перемога» вразили і слухачів, і виконавців-суперників. Друге призове місце отримали колективи 5 і 7 класів за щирість, душевність, ліричність виконання пісень М.Блантера, М.Ісаковського «Катюша» і В.Івасюка «Балада про мальву». А учні 11 класу у важкому вокальному поєдинку вибороли третє місце, виконавши пісню В. Лебедєва-Кумача, А.Олександрова «Священна війна». У номінації «Сольний спів» за яскравий, неповторний виступ журі конкурсу нагородило першим місцем учня 9 класу Савченка Миколу за виконання композиції С.Фогельсона, В.Соловйова-Сєдого «Первым делом самолеты…». Друге місце отримали учні 6 класу, солісти якого переконливо і драматично відтворили думки і почуття пісні В. Баснера, М.Матусовського «На безіменній висоті». А дівочий квартет з 10 класу за пісню М.Ісаковського «Огоньок» здобув третє місце. Такому загальному успіху конкурсантів-виконавців та учнівських колективів сприяла злагоджена кропітка робота вчителя музичного мистецтва І. Ф. Мудренко та класних керівників - Оголь А.В., Оголя О.І., Гапонової В.М., Штифуняк Л.П., Онбиша В.П., Бараненко В.В.
Та найважливіше, що свято-конкурс «Співати і пам’ятати!» знову об’єднав небайдужих до долі своєї Батьківщини, її історії, сприяючи збереженню глибинних спогадів про ті героїчно-драматичні події, та виконав своє основне призначення – донести до свідомості якомога більшої кількості людей : «Ми повинні берегти те, за що боролися і гинули наші прадіди!»
Сацик Ю.В., Мудренко І.Ф.
Переглядів: 581 | Додав: Юлія_С | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]